Chez moi

Chez moi

2014

chair, feathers

Ik maakte dit werk in een zeer woelige tijd. Ik ging na een periode van 12 jaar verhuizen. Het werk is een afscheidsmonument, een terugblik op mijn ervaringen in die periode. De opbouw van het beeld gebeurde instinctief. Ik zie het als een samengaan van thema’s als ‘ergens blijven zitten’ en ‘ergens buiten gaan en terugkomen’.

De stoel heb ik dagelijks gebruikt. Het zitvlak is doorgesleten. De veren heb ik tijdens die 12 jaar verzameld. Ik vond ze op straat, in parken, tijdens het reizen. Ik droeg ze telkens in mijn haar om ze zo intact mogelijk thuis te brengen.

Ik heb vroeg leren tekenen en schilderen. Na opleidingen en ervaringen in de grafische en audiovisuele wereld wou ik op een vrijere manier met beeld omgaan en opnieuw met écht materiaal werken. Ik besteed nu veel tijd aan onderzoek, waardoor het soms jaren duurt vooraleer een beeld tot stand komt. Het geheugen, tradities en mentale structuren hebben een centrale plaats in mijn werk. In mijn zoektocht naar beelden die onze cultuur blootleggen vind ik onder andere inspiratie in het werk van kunstenaars als Mona Hatoum, Doris Salcedo en Michel François